Om Gofruit® Foretaget

PRODUKTIONSKEDJAN I BRASILIEN

GOFRUIT är ett varumärke som representerar kvalitet och etik från det att frukten skördas till att den hamnar i din smoothie. GOFRUIT samarbetar med de 5 främsta fruktproducenterna i Brasilien som alla är kända för sin höga kvalitetsstandard och sin långa erfarenhet av att förädla frukt.
Frukterna i våra frukt puréer kommer från små och stora odlare över hela Brasilien och GOFRUIT strävar efter att använda ekologiskt odlad frukt i så stor utsträckning som möjligt. Frukten du köper i affären i Sverige har skördats när den ännu var omogen vilket har en negativ inverkan på kvalitet, smak och näringsinnehåll. Frukten i GOFRUITs produkter däremot får mogna i jorden, på trädet eller i busken i sin egen takt. När frukten är redo skördas den för att sedan levereras till våra partners som står redo för att ta emot dagens leverans av färska bananer, guava eller lime.
Omvandlingsprocessen från frukt till fryst frukt puré är gedigen och sker maskinellt: först ska frukten tvättas och skalas och beroende på typ av frukt – om det är hallon eller kokosnötter - ser denna process olika ut. Efter detta är frukten redo att pressas och frukt purénhälls sedan i steriliserade påsar om 100g, 500g eller 1 kg.I direkt anslutning till pressning fryses frukt purén ner i syfte att bevara fruktens kvalitet, näring och smak. Påsarna med frukt puré arrangeras sedan och förpackas i boxar och förvaras i -30 grader C. Beroende på begäran, typ av frukt samt fabrikspraxis kan frukt purén komma att pastöriseras i syfte att hålla den fri från eventuella bakterier. I ett sista led analyseras och testas frukt puréerna för kvalitet och näringsinnehåll i särskilda laboratorier av våra partners på plats i enlighet med ISO standard 9002 och14002.Om den slutgiltiga produkten godkänns förs den vidare till distribution och export. Hela denna process, från det att frukten skördas tills att den är färdig för export kan vid begäran ske inom 72 timmar. Om frukt puréerna förvaras korrekt nedfrysta håller de upp till 18 månader från produktionsdatum.
När du slutligen dricker GOFRUITs juicer eller smoothies ska du komma ihåg att frukten som purén består av är lika färsk som vilken annan frukt i affären, men med fördelen att den håller sig fräsch i upp till 18 månader i din frys.

About Us

GOFRUITS PRODUKTER OCH VERKSAMHET

More

Our Production

PRODUKTIONSKEDJAN I BRASILIEN

More

Gofruit Juice Bar

Gofruit Juice Bar Franchising

More

GOFRUIT EXPO

Smoothies and Juices, faster , tastier, easier

More

Gofruit Business Kit

GOFRUITSKUNDSUPPORT

More

Preparing smoothies

GOFRUIT SOM EN DEL I DIN VARDAG

More